CD Obludárium právě vychází pod značkou Polí pět

14.04.2014 12:00

Elektronický projekt SATO-SAN TO vydává novou desku

Třetí album nese název Obludarium. Vyjde u Polí5 a jako zkrácená digitální verze na labelu anglického producenta Jona Kennedyho Federation US.

Český elektronický projekt bubeníka Thoma Heriana (N.O.H.A.) a trumpetisty Oskara Töröka (např. Vertigo Quintet, Iva Bittová) vloni prošel personálními změnami. Legendárního kontrabasistu Jaromíra Honzáka, který jako stálý hostující člen vydal s duem díky vítězství v soutěži Colours Talents desku Salep (2010), vystřídal basista Jaroslav "Játra" Kovařík (N.O.H.A.) a sestavu obohatil i klávesista Vojtěch Procházka (Vertigo Quintet). Nové složení dalo projektu SATO-SAN TO nový náboj, který teď nese své plody – novou desku. 
V nové sestavě se cítíme skvěle. Sato-San To má teď nové zvukové možnosti, Zní komplexněji,“ popisuje jeden ze zakládajících členů Thom Herian. 

Křty k nové desce proběhnou v Praze a díky dvěma vydavatelům rovnou dva – 30. května v Paláci Akropolis společně s FLOEX (Dj set) a 11. června v holešovickém klubu Cross, kde se jako speciální DJ host objeví anglický bubeník a producent Jon Kennedy.
 
Koncerty nové čtveřice jsou nezapomenutelným hudebním zážitkem – hypnotické rytmy drum’n’bassu se prolínají s jazzovými prvky, tanečními půdorysy i pomalým dubstepem. Některé z nových skladeb si můžete poslechnout ZDE (https://soundcloud.com/sato-san-to).
Většinu nového materiálu jsme stvořili společně s Oskarem Törökem pomocí virtuálního studia (DAW software). A na tento základ jsme pak nanesli živou složku hranou na skutečné nástroje, tedy elektrickou basu, klávesy, trumpetu a bicí. A výsledný zvuk je unikátní spojení naprogramované složky s živým hraním,“ vysvětluje Herian. 
 
Nový videoklip ke skladbě Cobblestone si prohlédněte ZDE (https://soundcloud.com/sato-san-to).
 
Více informací o projektu SATO-SAN TO najdete na oficiálních stránkách (https://www.sato-san-to.com/).  

Nebo v případě dalších informací, žádostí o fotografie v tiskové kvalitě či o rozhovor kontaktujte: veronika.vlachova@rocky.cz.